Mandag 18/7.

Mandag 18/7.

Tidligt op!!! Vi skulle til Venedig. Bussen kørte fra pladsen kl. 9.45, puha. Nå men vi nåede den lige. Fra bussen over i vandbussen, til Marcus pladsen. Vi skulle lige ind i rytmen med at finde ud af det kollektive transportsystem, så vi kom ind på båden som de næsten sidste der fik en siddeplads. En halv time efter var vi i Venedig, og straks som de første skulle vi finde et toilet. Det lykkedes, og så den traditionelle gåtur fra Marcuspladsen til Rialto Broen. En fantastisk tur igennem smalle stræder og forunderligt byliv. Undervejs fik vi set, og hørt, hvordan pakkeposten kommer frem. Forrest en mand der råber ATTENZIONE, og bag ham en mand med en slags sækkevogn, en lang en, der lignede de vognbøre vi kørte blomster på i gartneriet i gamle dage, forrest er der monteret to små hjul, som bruges når Venedigs mange broer, med trappetrin skal forceres. Det er noget der kræver arm-muskler. Undervejs så vi et skilt med en reklame for Venedigs eneste McDonalds, og der blev hurtigt stemning for at lukke den udfordring. Efterfølgende var det meningen at vi ville tage vandbussen tilbage gennem canal grande. Vi troede vi var smarte og tog den næsten tomme bus i ”den forkerte retning” mod endestationen. Planen var så at få de bedste pladser i agter, så vi havde dem på returvejen, men vi blev smidt af ved endestationen, løb omkring og hoppede ind i samme båd igen. Desværre skiftede den rutenummer, så turen tilbage til Marcuspladsen, foregik via den store havn. (øv)

Tilbage på Marcuspladsen skulle der shoppes og caches. Pigerne fik shoppet, men den nærliggende cache viste sig at være den slags hvor der skulle besvares nogle spørgsmål. Derfor blev den ikke logget. Vi spurtede tilbage for at finde en båd tilbage til vores udgangspunkt, men denne gang via øen Murano. Det blev til et ophold på en halv time, hvor vi fik noget koldt, og så en time på vandet via Burano, og Treporti tilbage til Punta Sabbioni. Nu er vi godt trætte, vi har set Venedig og skal i bad. I aften skal vi se Michael Jackson, ligesom sidste år.

Der er blevet spurgt til vejret hernede.

Om morgenen vågner vi til sol og vindstille. Omkring 25 grader. I løbet af dagen blæser det lidt op, og der kommer lidt skyer, og det blæser lidt op, men vi har ikke set noget regnvejr siden vores grillaften i tyskland for tusind år siden, synes det.

Varme hilsner

Henrik