Kvinder…

Der skal tænkes meget og længe for at lave et sted i dette land, hvor kvinder kan og må færdes alene og uden nødvendigvis at sløre ansigtet.

Derfor er det, for mig, stadig imponerende hvor mange krumspring der laves i den anledning.

Kvinder må ikke køre bil, og den må ikke færdes uledsaget. Hvordan klarer man det så når de her på Campus, må bo alene, og studere alene. De skal jo nødvendigvis fra hjem til skole.

Allerførst hegner man skolen inde bag en høj mur. den kan du se på nogle af mine billeder.

Udenfor muren laver man så en zone, bag en anden mur, hvor de kan bo. For at komme rundt på skolen, bygger man så en metro, så de ikke skal køre bil. Skulle der være skolebusser på området, skulle det jo være mænd der kørte, og så er idéen væk.

Metroen er i øvrigt lavet sådan at man ikke kan se ind gennem vinduerne. Stationerne er lavet sådan at mænd kan aflevere kvinderne i en slags sluse, hvor mænd ikke må komme igennem. Derfra er kvinderne sig selv.

Men hvordan kommer de så fra hjem til skole, når de bor alene.

Området hvor de bor er, naturligvis, bag en mur, så vi mænd ikke kan kigge ind og blive fristet. Så bygger man en bro over vejen, og ind på 1. sal i stationen. Det betyder at kvinderne kan færdes uledsaget og uden slør, fra hus til skole, rundt på skolen og hjem igen. Så længe de undgår nederste etage i stationerne.

Hvor ville det være for nemt bare at de måtte færdes som os i vesten.

En anden historie er alt det praktiske, f.eks vand, afløb AC (air condition).

Til disse formål, er der lavet lange gader under jorden hvor det hele løber og kan serviceres fra. Så er det kun når det der ikke virker fysisk står i kvindeområdet, at der skal en mand ind.

Chillfactory, kølefabrikken ligger ikke langt fra vores kontor.

Normalt ville hver bygning for sig selv have et køleanlæg, men det går jo ikke. Så derfor er der bygget en fabrik der laver kølevand til AC på hele Campus. Det kolde vand sendes ind i bygningerne via disse lange gader under jorden, gør sin virkning, og sendes retur.

Lidt ligesom fjernvarme, bare med det modsatte fortegn.

Det tykke tag er køleventilatorerne. Pyramiden bagved er til vand, det er en slags expantionsbeholder, hvor det “varme” vand kommer ind i, og sendes til afkøling fra.

Det er et land til stadig forundren for os fra Europa.

Varme hilsner

Henrik