Røvere og banditter!

Kan man nu stole på disse beduiner. Tja, når man ankommer til lufthavnen og skal have en taxa til hotellet, så svinger prisen meget. Er man heldig slipper man med en 50 er man ikke kan det koste 200 for køreturen. Så når man stiger ud af taxaen, siger man til sig selv: Velkommen til Saudi. Den første man møder tager rø… på dig.

Når det så er sagt, så er de altså meget ærlige folk, hvor en aftale er en aftale.

Jeg har været i en butik, hvor jeg skulle betale 199SAR for mine varer. Det var i en slags gadehandel, en butik i Al-Bataa, den meget omtalte indiske bydel. Her bliver du tilbudt alt mellem himmel og jord. Selv iPhones bliver solgt på gaden, bogstaveligt talt. Nå men det jeg købte kostede et eller andet over 200SAR, han gav mig en rabat, så prisen blev 199SAR. Jeg gav ham 200, og sagde klart OK, og gik med mine varer. Han indhentede mig efter nabobutikken. Jeg skulle have 1 SAR tilbage (1,5Kr).

En af mine kollegaer forvekslede en 100 SAR med en 10SAR, da han skulle betale en taxa. Han var p åvej ud af bilen, da chaufføren råbte ham op, og gav ham 100SAR sedlen tilbage, og ville have en 10SAR i stedet.

På restauranterne, skal man sige hvis der er drikkepenge med i beløbet man lægger. F.eks hvis noget bliver 68SAR, og man så lægger 70 eller 80SAR. Så skal man sige at beløbet er OK, ellers får man penge tilbage.

Aftaler man en anden pris (lavere) end det der står på prismærket, er den pris gældende, også hvis man kommer tilbage dagen efter eller to dage efter.

Så jo, man kan faktisk stole på dem. Taxachaufførerne kan være lidt anderledes. Kommer man ind i en taxa uden meter, og aftaler prisen, kan man jo prutte lidt, og selv om han kan være sur over prisen, er det den aftalte pris der gælder. F.eks en tur hvor han siger det koster 30 SAR at køre og man får ham prutte ned på 25, vi snakker en forskel på 8 kr, ja så er det 25 der gælder, selvom man giver ham 3 10SAR ved ankomsten, så kommer der skam en 5’er tilbage.

En aftale er en aftale, og et ord er et ord, og man snyder ikke.

Varme hilsner

Henrik