Vand..

Kan du huske billedet af oasen i ørkenen. Det tørstige mand der kravler hen til palmen?

Ellers kan du sikkert finde et frem fra hukommelsen. Naturligvis spørger man sig selv, hvordan kan over 5 milioner mennesker leve midt i ørkenen, hvor får de vand fra?

Under sandet, langt nede er der vand, masser. Og vand er en industri hernede. Alt skal have vand, mennesker, huse, planter, ja lige som i Danmark. Her kommer der bare ikke noget ned ovenfra. Ikke langt fra hotellet ligger en kæmpe brønd. Der holder altid lastbiler i kø for at hente vand. Hvordan de enkelte huse får vand er det ikke lykkedes mig at finde ud af, jeg vil tro at mange har egen brønd. Men ude på universitetet hvor der er sat masser af planter, er vand virkelig et kapitel for sig selv.

Tag f.eks lige uden for depotet, her er en sådan lille oase:

Den bliver vandet hver dag. Om morgenen når vi kommer holder der en tankvogn, og en mand går rundt med en brandslange og vander højen. Jeg vil tro at højen her får hele tankvognen, og det en gang hver dag.

Ude langs vejen står der nogle trær og små palmer:

Baljen under palmen bliver fyldt op, også en gang hver dag.

Selvom planterne er bygget til varmt klima, bliver der vandet overalt. I de små bede der er overalt, både herude, og i byen, lægger man siveslanger ud, sammen med at man anlægger bedene. Det er heller ikke usædvanligt at se folk der vedligeholder disse anlæg, om aftenen, når det er blevet mørkt (18.40) går omkring og vande, og vedligeholde.

Det er hårde betingelser for planter også her i landet. Det gode ved at være plante er at de bliver vandet i Ramadan.

Synes selv dette billede blev ret godt.

Varme hilsner.

Henrik