Varehuschefens drøm

Efter endt arbejdsdag, er det rart at komme hjem til et roligt hotelværelse, hvor der ikke står en AC maskine lige ved siden af. Så er der som regel en god time til at slappe af, og blive sig selv igen. Den time kan bruges til at sove, læse, eller holde sig opdateret med familien i Danmark.

Efter aftensmaden der følger ”stilletimen”, sker det at vi skal købe lidt ind til værelset, men vi er nødt til at vente til det er aften. I går aftes var vi to der tog til Al-Bataa, for at købe lidt forskellige souveniergaver. I Al-Bataa kan man finde alt, lige fra det billige kinaskrammel til mærkevarer. Det har jeg beskrevet i en tidligere blog. På vej hjem skulle vi så lige i Carrefour, det lokale Bilka. Vi ankom omkring kl. 22, og der var fyldt både på parkeringspladsen og i varehuset. Så er det man tænker, hold da op, Hvis det var hjemme, ville en hver varehuschef ikke kunne få armene ned. Men det er ikke hvad det ser ud til.

I Ramadan, bytter mange muslimer simpelthen om på dag og nat. Det gør det lidt lettere at overholde Ramadanens bud om faste og afholdenhed. Derfor åbner butikkerne først efter den sidste aftenbøn, omkring kl 2100. Så er der til gengæld også åbent indtil midt på natten, hvor de skal nå at lukke, og spise, og komme til morgenbøn, kort før solopgang omkring halv seks.

Til gengæld er alle i centret glade, venlige og imødekommende på den tid. Der har de fået noget at spise, og drikke. Man skal bare passe på deres guldklumper der har forkørselsret i alt hernede.

Her er så lidt billeder fra min hverdag.

De to først er fra kontrolrummet. På grund af det manglende sikkerhedssystem, bruges en stor træplade, og nogle klodser, så de kender status på sporskifter, og placeringen af tog.

Varme hilsner.

Henrik