om lidt…

…bliver her stille kunne jeg have fortsat. Dette er mit sidste indlæg på bloggen. Der er ikke flere ture til Riyadh i min kalender. Om nogle ganske få timer går turen hjem mod Danmark.

Det har været tre ganske anderledes uger, sammenlignet med den første periode hernede. Denne gang har der ikke været så mange muligheder for at fare ud i byen om aftenen. Det har vi alle været for trætte til. Til gengæld har jeg i denne omgang været meget mere i forreste linje, og undervist både mænd og damer, og det giver en anden vinkel på mange ting. Jeg har denne gang fået et par kontakter som jeg kan skrive med og få opdateringer og nyheder igennem.

Min plan for hjemturen er som følger i dansk tidsregning:

22.30 bliver jeg hentet på hotellet, og kørt i lufthavnen. Det er i god tid, men da alt hvad der kan flyve ud af Riyadh, er booket, på grund af afslutningen af Ramadan, er der nok også tryk på i lufthavnen. 01:30 letter flyet til Frankfurt, hvor jeg ankommer ca 07.25. To timers ventetid, og så videre til København afgang 09.30 med ankomst til København 10.55. Så er der kun kuffertudleveringen mellem mig og familien. Forhåbentlig kommer kufferten frem i et stykke, uden tape, og sejlgarn, denne gang.

Det har som sagt været 22 hårde men spændende arbejdsdage, men jeg er glad for om nogle ganske få timer at sætte mig til rette i sådan en her:

Hvor sært det end kan lyde, så efter 23 dage hernede med konstant varme og tørke, og sol hele dagen, så glæder jeg mig til at indånde den friske fugtige danske luft. Jeg er sikker på at jeg tager en dyb indånding, når jeg kommer hjem. Hverdagen er ikke så dårlig en opfindelse, endda.

Tak til alle jer der har fulgt med, og også tak til jer der har kommenteret, både her, på facebook og på mail. Det er altid sjovt at få respons. Tak til kollegaerne for at gøre turen langt væk hjemmefra udholdelig, og særligt til de to der bor hernede, som kan oplyse os turister om nogle forhold, vi ikke oplever. Tak til cheferne for at give mig muligheden, men ikke mindst en stor tak til min familie, for at give mig snor nok til denne rejse.

Jeg håber med denne blok at have flyttet jeres syn på denne del af verdenen, bare en lille smule, jeg har i hvert fald fået et andet syn på disse mennesker, og deres udgangspunkt og levemåde.

Mange varme hilsner

Henrik Værum Høgh

Solnedgang over Ægypten på vej herned.