femte dagbog

Virkelig en dramatisk dag, hold da op..

Nå vi startede med efter morgenmaden, at sætte forteltet op. Det var en varm fornøjelse. Lidt over 36 grader, og fuldt solskin. Efter en tur på cykel i byen, tog vi i badeland. Lukas prøvede hurtigt de tre største rutchebaner. Senere rykkede vi indenfor, da der kom lidt regn. Vi skulle bare vide…

Indenfor prøvede vi en fjerde rutchebane, og varmtvands bassinet. På et tidspunkt, synes jeg at himlen så lidt ond ud. vi blev i tvivl om taglugen var lukket, så jeg valgte at tage hjem.

På de to tre minutter det tog mig at gå fra badelandet, ændrede vejret sig fra skyet, og tørvejr, til storm, regn og torden. Da jeg kom hjem stod teltet nærmest som en oppustet pose, og blafrede. Siderne var rullet ned, da det jo 90 minutter forinden var sommer.

Jeg fik hurtigt åbnet vognen, og lukket alle vinduer, og så gjaldt det teltet. Jeg fik hurtigt rullet siderne op, og nu skal jeg love for det regnede. Skybrud er ikke ordet. Lone og Lukas kom hjem, og i fællesskab fik vi banket pløkker i, igen, sat nye pløkker i teltet, og sat stormsikringen fast.

Undervejs knækkede min gummihammer. Lone løb over til naboen, og lånte en frisk hammer. himmel og jord stod i et. Lone flyttede bilen, for at den ikke skulle tage skade, hvis teltet skulle finde på at rive sig løs. Lukas gav læ for mig med et håndklæde når jeg ordnede pløkker. Han beklagede sig på et tidspunkt over det haglede. Det opdagede jeg slet ikke, men efter uvejret var ovre gav Lone ham ret. Det var i øvrig et fint teamwork vi lavede under stormen.

Ikke langt fra os, stod fire man høj og holdt fast i kanten af et solsejl, for ikke det skulle blæse væk. Vi var noget mere heldige.

Pladsen vi ligger på, har i øvrigt den lille fordel, at der er flisebelagt dér hvor forteltet står, så vi har tørre fødder. (Endnu)

Nu her til aften regner det solidt på taget, det tordner omkring os, men vi har det hyggeligt i teltet. Vi håber at et lignende uvejr ikke rammer os i nat. I eftermiddags var jeg glad for at jeg kom hjem i badetøj. bare to sekunder udenfor teltet, så var man gennemblødt.

I morgen kører vi til Györ for at købe en ny hammer, jeg vil gerne have sat teltet fast til jorden igen.

Våde hilsner

Henrik

PS, vi nåede ikke at tage billeder af uvejret. Vi havde travlt med at holde teltet på jorden.